Personenauto

De rijschool waar jij voorrang krijgt!

Personenauto (B-rijbewijs)

Je kunt al vanaf 16,5 jaar starten met je rij-opleiding, en mag je pas praktijkexamen doen vanaf je 17e. Daarna mag je alleen onder begeleiding van een volwassene met een rijbewijs autorijden (onder voorwaarden, zie www.2todrive.nl). Vanaf je 18e mag je alleen rijden.

Als je examen doet op of na je 18e verjaardag, mag je meteen zelfstandig autorijden.

De eerste keer meteen slagen

Vroeger was het rustiger in het verkeer en lag de nadruk op de bediening van de auto. Tegenwoordig is het verkeer veel drukker en intensiever, waardoor er van jou als verkeersdeelnemer veel meer wordt gevraagd. Het CBR heeft daardoor de eisen om een rijbewijs te halen ook een stuk aangescherpt, waardoor het gemiddelde aantal lessen de afgelopen 30 jaar behoorlijk is gestegen. Bij ProfiPlus vinden we het belangrijk om de kansen om direct te slagen voor je rijbewijs te vergroten door je een hoogwaardige rijopleiding aan te bieden en je goed voor te bereiden op zelfstandige verkeersdeelname.

Automaat

Voor leerlingen met faalangst of een andere beperking kunnen daarom soms beter starten in de automaat. Dan kan er zo snel mogelijk in de stad gereden worden, terwijl de stress om alle handelingen meteen uit te voeren wordt verlaagd. Als je dat onder de knie hebt stappen we over naar de auto met schakel bediening. Doordat de auto’s nagenoeg hetzelfde zijn, verloopt de overstap soepel.

Schakelauto

Ford Focus, diesel, 1,5 TD ST-line, 120 PK

Automaat

Kia eNero, 100% elektrisch, 204 PK

× Hoe kan ik je helpen?