Onze rijschool

De rijschool waar jij voorrang krijgt!

Over ons

Ik ben Jan van Veen, geboren op 1 mei 1970, getrouwd met Siska en de trotse vader van Jesse en Chris.
Tot 1999 ben ik werkzaam geweest in de techniek, o.a. als dieselmonteur. Door een bedrijfsongeval was het niet langer mogelijk om in dit vakgebied te blijven werken. Ik vond het altijd erg leuk om bijvoorbeeld stagiaires te begeleiden. Tel hierbij mijn passie voor alles wat met auto’s en motoren te maken heeft op en je begrijpt waarom ik toen heb gekozen voor een omscholing naar rij-instructeur. Nadat ik de benodigde diploma’s had behaald, ben ik in 2001 in dienst gekomen van Verkeersschool Attent in Steenwijk. Daar heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd.
           

Achtergrond

Door mijn achtergrond als monteur en de vaardigheden van instructeur te combineren, lukt het ook om een leek de basisprincipes van een auto in Jip-en-Janneke taal uit te leggen.
           
In 2006 ben ik gestart met een eigen rijschool en heb ik mijn visie op autorijden en mijn kwaliteiten als instructeur verder ontwikkeld.

Rust           

De belangrijkste voorwaarde voor goed rij-onderricht is in mijn ogen: RUST in de auto. Dat begint bij mij als instructeur. Ook de auto is daarbij belangrijk: iedere rij-opleiding begint in de automaat, waardoor vanaf les 1 de focus kan liggen op het verkeer en al snel kan worden begonnen met de bijzondere verrichtingen.
           
Ik heb gemerkt dat leerlingen door deze rust makkelijker ontspannen en daardoor meer openstaan voor de rij-instructie. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, wat zich uiteindelijk weer uitbetaalt tijdens het praktijk examen. Vanuit deze visie is in de loop van de jaren een specialisatie ontstaan voor leerlingen met faalangst, ADD, ADHD, dyslexie, autistisch-spectrum stoornissen en oudere mensen.
           
Deze specialisatie blijkt ook voor gewone leerlingen een “plus” te zijn.

Jan van Veen - eigenaar rijschool ProfiPlus

Visie

Na het behalen van je rijbewijs moet je meer kunnen dan een “rondje rond de kerk rijden”. Autorijschool ProfiPlus leidt je op tot een zelfstandige bestuurder die overal kan rijden en rekening houdt met de rest van het verkeer.
Dit zelfvertrouwen ontstaat door de belangrijkste “plussen” van Autorijschool ProfiPlus: RUST en PLEZIER in het autorijden.
We leggen dit graag uit tijdens een gratis kennismakingsgesprek.
× Hoe kan ik je helpen?