email info@profiplus.nl telefoon 06 455 986 42
De rijschool waar jij voorrang krijgt!
 
Lisa GroenLesauto ProfiplusnijeveenLesauto met aanhangerlesauto's

Personenauto (B-rijbewijs) 

 
  • Schakel Seat Ibiza, diesel, 1.2 ecomotive, 105 PK (Copa plus uitvoering)
  • Automaat Seat Ibiza, bezine/LPG, 1.4 TSI DSG, 150 PK (FR-uitvoering)
 
Je kunt al vanaf 16,5 jaar starten met je rij-opleiding, maar je kunt pas praktijkexamen doen vanaf je 17e. Daarna mag je alleen onder begeleiding van een volwassene met een rijbewijs autorijden (onder voorwaarden, zie www.2todrive.nl). Vanaf je 18e mag je alleen rijden.  
 
Als je examen doet op of na je 18e verjaardag, mag je meteen zelfstandig autorijden. 
 
Vroeger was het rustiger in het verkeer en lag de nadruk op de bediening van de auto. Tegenwoordig is het verkeer veel drukker en intensiever, waardoor er van jou als verkeersdeelnemer veel meer wordt gevraagd. Het CBR heeft daardoor de eisen om een rijbewijs te halen ook een stuk aangescherpt, waardoor het gemiddelde aantal lessen de afgelopen 30 jaar behoorlijk is gestegen. Bij ProfiPlus vinden we het belangrijk om de kansen om direct te slagen voor je rijbewijs te vergroten door je een hoogwaardige rijopleiding te aan te bieden én je goed voor te bereiden op zelfstandige verkeersdeelname. 

Voor leerlingen met faalangst of een andere beperking kunnen we daarom soms beter starten in de automaat. Ook dan kan zo snel mogelijk in de stad gereden worden, terwijl de stress om alle handelen meteen uit te voeren wordt verlaagd. Als je dat onder de knie hebt stappen we over naar de auto met schakel bediening. Doordat de auto’s nagenoeg hetzelfde zijn, verloopt de overstap soepel.